• Snelle levering
  • Deskundig advies
  • Discreet verpakt

CHI Oranjebloesem hydrolaat bio

0 reviews
Review toevoegen
Afbeelding kan afwijken van het daadwerkelijke product.

CHI Oranjebloesem hydrolaat bio

Een bloemenwater uit de bloemetjes van de bittere sinaasappelboom. Een fantastisch bloemige en intrigerende geur. Vanwege de geur wordt oranjebloesemhydrolaat verwerkt in cosmetica. Licht hydraterend op de buitenste huidlaag en fijn bij een gevoelige huid. Door het licht samentrekkende effect is oranjebloesem ideaal bij een vette huid.
Voor een droge huid is het raadzaam oranjebloesem te mengen met roos of lavendel hydrolaat. Een scheutje in het bad werkt als een parfum. Op elke babykamer zou het vriendelijke oranjebloesem hydrolaat moeten staan ter verzorging van de babyhuid. 

Let op: Dit hydrolaat bevat een Cosmos/Ecocert goedgekeurde conservering, dat maakt dit hydrolaat enkel geschikt voor cosmetisch gebruik.

Wat zijn hydrolaten?
Bij het destilleren van planten ontstaan er twee producten: essentiële olie en hydrolaat. Een hydrolaat heeft andere bestanddelen en werkstoffen dan de essentiële olie van hetzelfde plantmateriaal. Hydrolaten zijn minder sterk dan de etherische olie maar zeker niet minderwaardig!  Hydrolaten zijn veelzijdig en makkelijk in gebruik: van verfrissing tot aan de verzorging van een zeer gevoelige huid.

Ingrediënten
Citrus aurantium amara flower water, Benzyl alcohol, Dehydroacetic acid (Geogard), Aqua, LINALOOL, GERIANOL

Allergenen
Linalool Geraniol

Gebruik
Omdat hydrolaten rijk zijn aan wateroplosbare bestanddelen zijn ze zeer goed te verdragen. Hydrolaten zijn heel zacht en daarom voor iedereen bruikbaar. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Deze bloemen- of kruidenwaters zijn te gebruiken in de huidverzorging, in het huishouden en hebben nog veel meer praktische toepassingen!

Huidverzorging: als hydraterende en verfrissende spray, om kleimaskers aan te lengen of als reinigende lotion.

Bewaaradvies
Hydrolaten zijn minder lang houdbaar dan essentiële oliën. Verse hydrolaten zijn zuiver en bacterievrij. Je kunt een hydrolaat het beste in de koelkast bewaren, of zo koel (en donker) mogelijk. Na opening zijn de meeste hydrolaten 1,5 jaar houdbaar.

Waarschuwingen
Alleen voor uitwendig gebruik.

Chi Natural Life heeft dit product meer dan 20 jaar succesvol in het assortiment gehad zonder conservering echter is het extreem moeilijk enkele hydrolaten stabiel te houden over een langere periode. We zien steeds vaker dat geproduceerde batches niet door onze hoogwaardige kwaliteitseisen komen, waarbij een hydrolaat bijvoorbeeld maar 6 maanden houdbaar is en dat is onvoldoende. Daarom is aan ons Oranjebloesem hydrolaat en Hamamelis hydrolaat in zeer lage hoeveelheid Geogard toegevoegd. Dit is een conserveringsmiddel dat Cosmos/Ecocert conform is en dus het label natuurcosmetica mag dragen. Dit ingrediënt zorgt er wel voor dat deze hydrolaten niet meer voor consumptie geschikt zijn. 

150 Millili

Wat anderen vinden

Er zijn nog geen reviews van dit product.
19,95
Incl. btw
Dit product is momenteel niet leverbaar
Specificaties
Artikelnummer 8714243050488
Merk CHI