• Snelle levering
  • Deskundig advies
  • Discreet verpakt

Vitals Rode gist rijst extra sterk bio

0 reviews
Review toevoegen
Afbeelding kan afwijken van het daadwerkelijke product.

Rode gist rijst (ook wel red yeast rice) is een belangrijk onderdeel van de Aziatische keuken. Het wordt er al eeuwenlang in grote hoeveelheden geconsumeerd. Rode gist rijst ontstaat door fermentatie van rijst met de gist Monascus purpureus waardoor de rijst een donkerrode kleur krijgt. Tijdens het fermentatieproces ontstaan de kenmerkende inhoudsstoffen. De belangrijkste daarvan is monacoline K. Een dagelijkse inname van 10 mg monacoline K uit rode gist rijst draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed. 

Kwaliteit
Als basis wordt biologisch geteelde rijst gebruikt, die vrij is van pesticiden en andere verontreinigingen en vrij van gentechniek. Dit voedingssupplement wordt eveneens gecontroleerd op de afwezigheid van citrinine. Dit is een onwenselijk bijproduct dat kan ontstaan tijdens het fermentatieproces. Er is veel kwaliteitsverschil op de markt. De dosering en standaardisatie van de werkzame stoffen van verschillende rode gist rijstproducten blijkt erg te variëren. Daarnaast kan het gehalte aan contaminanten, zoals citrinine, een punt van aandacht zijn. Daarom is het belangrijk voor een product te kiezen dat een constante hoge kwaliteit heeft. Rode Gist Rijst Extra Sterk bevat een hoog natuurlijk gehalte aan monacoline K, waardoor bij dit product volstaan kan worden met een dosering van slechts één capsule per dag. 

Biologisch
De actieve ingrediënten van biologische voedingssupplementen zijn gegarandeerd van natuurlijke oorsprong en niet synthetisch gefabriceerd. Daarnaast wordt bij de productie zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu, dier en mens. In allerlei voorschriften is vastgelegd wat daaronder wordt verstaan. Er worden onder andere geen chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest of genetisch gemodificeerde organismen gebruikt. Het instituut Skal Biocontrole controleert of de voorschriften worden nageleefd en of een product biologisch genoemd mag worden. Biologische producten zijn herkenbaar aan de code NL-BIO-01 en het Europees biologisch keurmerk.

- een dagelijkse inname van 10 mg monacoline K uit rode gist rijst draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed

Samenstelling per capsule: 
625 mg biologische rode gist rijst (Monascus purpureus)
Waarvan:
10 mg monacoline K

Ingredienten
Rode gist rijst* (Monascus purpureus; bevat 1,6% monacoline K), hydroxypropylmethylcellulose (vegetarische capsule), antiklontermiddel: rijstconcentraat*
*van biologische oorsprong (NL-BIO-01)

Gebruik
1 capsule per dag bij een maaltijd met water innemen of zoals geadviseerd.
Let op: 
Raadpleeg bij medicijngebruik eerst een deskundige alvorens dit product te gebruiken. Vermijd gebruik van grapefruit(sap). Niet gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding. Niet geschikt voor kinderen. Rode gist rijst kan mogelijk de lichaamseigen aanmaak van Q10 beïnvloeden. Het is daarom aan te raden dit product te combineren met een Q10- of ubiquinol-supplement.

Fabrikant:
Vitals Voedingsupplementen
Pieter Lieftinckweg 29
1505 HX Zaandam

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte

60 Capsules

Wat anderen vinden

Er zijn nog geen reviews van dit product.
19,95
Incl. btw
Levertijd: 2-8 dagen
Aantal
Snelle levering Deskundig advies Discreet verpakt
Specificaties
Artikelnummer 8716717002627
Merk Vitals